Xema

Borrás

xema borras

Trombonista de formació clàssica i intèrpret eclèctic de nombrosos estils (jazz i música moderna en general).

Des de 2009 és professor de Trombó i va ser Cap de Departament de Jazz i Cap de Departament de Vent al Conservatori Superior de Música de les Illes Balears.

Va dirigir ​​la Big Band del Conservatori Superior de les Illes Balears, a la qual ha donat una projecció internacional gràcies a activitats com l’actuació anual en el dia Internacional del jazz, concerts amb Jorge Pardo, col·laboracions amb la companyia de dansa Tandem Club, invitacions a diferents directors de Big Band, com poden esser Sergi Vergés o Vicenç Martí. Així mateix cap destacar la seva tasca cam a director del Brass Ensemble del mateix centre des de 2009.

Dins l’àmbit de la música moderna ha acompanyat a artistes com Miguel Ríos, Lluís Llach, Ana Belén, Carolina Cerezuela o Jorge Pardo d’entre d’altres.

A més, forma part d’agrupacions d’estils diversos (jazz, brasiler, pop electrònic, balcànic …), entre els quals cap destacar: Yemanja,  Balcan Bus, Opposite Mallorca i Highlands Project (Spotify).

Cal dir que el 2018 i 2019 Highlands Project ha estat convidat als Jazz Borders de Sant Petesburg i al Sirius Festival de Sochi. 

Dins l’àmbit acadèmic dir que va començar els seus estudis de Bombardí a l’edat de 9 anys i de Trombó als 14 anys d’edat en el Conservatori Professional de Música i Dansa de les Illes Balears i porteriormente al Conservatori Superior de Música de Salamanca obtenint les màximes qualificacions.

En 1997 va ser seleccionat per formar part de la Jove Orquestra Nacional d’Espanya (Jonde), en la qual va estar-hi 3 anys, i on va tenir l’oportunitat de tocar un repertori simfònic exigent i conèixer a directors i músics de la talla de Carlo Maria Giulini, Gianandrea Noseda, Mitslav Rostropovic, Pablo Gonzalez, Carlos Mena, Lutz Kohler, Ernest Martínez Irquierdo, entre d’altres.

Des de llavors ha col·laborat a orquestres com l’Orquestra de Ràdio Televisió Espanyola, Orquestra Ciutat de Granada, Orquestra Simfònica de Galícia, Orquestra Reial Filharmonia de Galícia, Orquestra del Principat d’Astúries, Orquestra Simfònica de Bilbao o l’Orquestra Simfònica de Balears.

En 2000 aprova la prova per formar part de l’Orquestra d’Extremadura com a trombó solista.

Ha estat director de la Banda de Música de Llucmajor del 2004 al 2009.  

Aquest 2023 dirigeix la Banda de Música de Llucmajor en una nova etapa i de l’1 al 5 de Març està convidat a tocar el Rèquiem de F. Poulenc amb l’Orquestra Nacional d’Espanya.

Congreso Internacional de Trombón en Bétera

Inscríbete + más info
 
 

Profesores

Jörgen van Rijen
(Holanda)

Más Info

Brand Attema
(HOLANDA)

Más Info

inda bonet

Inda Bonet
(España)

Más Info

CARLOS GIL

Carlos Gil
(España)

Más Info

Koen Kaptijn
(Holanda)

Más Info

Pierre Volders
(Holanda)

Más Info

Antoine Ganaye
(Francia)

Más Info

Juan SANJUAN
(España)

Más Info

MIGUEL GARCÍA CASAS
(España)

Más Info

Víctor Belmonte
(España)

Más Info

miguel_rivera

Miguel Rivera
(Puerto Rico)

Más Info

Remko de Jager
(Holanda)

Más Info

Mark Boonstra
(Holanda)

Más Info

Tony Molina
(España)

Más Info

Beatriz_Blazquez

Beatriz Blazquez
(ESPAÑA)

Más Info

Alexander Verbeek
(Holanda)

Más Info

xema_borras_citbo 2023

Xema Borrás
(España)

Más Info

Sebastiaan Kemner
(Holanda)

Más Info

victor

Víctor Gámez
(ESPAÑA)

Más Info

clara-carbonero-trombon

Clara Carbonero
(España)

Más Info

Rafael Martínez
(España)

Más Info